חתול מצונן

כל מה שצריך לדעת על חתול מצונן

כאשר לחתול יש הצטננות, זה נגרם בדרך כלל מזיהום ויראלי המשפיע על מערכת הנשימה העליונה שלו. מצב זה, המכונה דלקת בדרכי הנשימה העליונות של חתולים (URI) או שפעת חתולים, דומה להצטננות בבני אדם. למרות שזה יכול לגרום לחתול להרגיש לא טוב ולא נוח, רוב המקרים של הצטננות של חתול הם אינם חמורים וניתן לטפל בהם בבית.

מדריך מפורט כיצד לטפל בחתול מצונן

1. לזהות את הסימפטומים:

הצטננות של חתול יכולה להציג מגוון תסמינים:

   – התעטשות

   – אף נזלת או סתום

   – עיניים דומעות או קרושות

   – שיעול

   – עייפות

   – תיאבון מופחת

   – חום קל

2. לספק סביבה נוחה:

ליצור מרחב חם ושקט עבור החתול לנוח ולהתאושש. לוודא שהאזור נקי ולספק מצעים רכים. אם לחתול סתום האף, מכשיר אדים בחדר יכול לעזור להקל על הנשימה שלו. לשמור על לחות החתול היטב. להציע לו מים טריים לעיתים קרובות ולשקול להוסיף מים חמים או מרק עוף דל נתרן לאוכל כדי לפתות את החתול לשתות. אם החתול לא שותה מספיק, אפשר להשתמש במזרק ללא המחט כדי לתת כמויות קטנות של מים ישירות לתוך הפה. לחתולים עם הצטננות עלול להיות ירידה בתיאבון. לספק להם מזון איכותי וקל לעיכול שמושך לעודד אכילה. מזון רטוב יכול להיות מפתה יותר בגלל הארומה שלו ותכולת הלחות הגבוהה יותר. אם החתול לא רוצה לאכול, להתייעץ עם וטרינר לקבלת הדרכה לגבי אפשרויות מזון מתאימות או מעוררי תיאבון אפשריים.

3. לשמור על העיניים והאף נקיים:

להשתמש במטלית רכה ולחה או בתמיסת מלח סטרילית כדי לנקות בעדינות כל הפרשה סביב העיניים והאף של החתול. להיזהר לא לגרות או לגרום לאי נוחות נוספת. אם ההפרשה מוגזמת או נמשכת יותר מכמה ימים, יש לפנות לוטרינר. במהלך תקופה זו, חשוב למזער את הלחץ עבור החתול. להימנע משינויים פתאומיים בסביבה, לשמור על רמות רעש נמוכות ולספק שגרה רגועה ומוכרת. מתח יכול לדכא את המערכת החיסונית ולהקשות על החתול להתאושש.

4. להקפיד על היגיינה טובה

כדי למנוע את התפשטות הזיהום הנגיפי, לשטוף היטב את הידיים לאחר הטיפול בחתול, במיוחד אם יש חתולים אחרים או חיות מחמד בבית. להשתמש בקערות מזון ומים נפרדות, ולנקות ולחטא כל משטח או מצעים שהחתול בא איתם במגע. בעוד שרוב הצטננות החתולים חולפת מעצמה תוך 1-2 שבועות, חשוב לעקוב אחר מצבו של החתול.

לפנות  לוטרינר אם מבחינים באחד מהדברים הבאים:

   – קשיי נשימה

   – חום גבוה מתמשך

   – עייפות חמורה

   – סירוב לאכול או לשתות לתקופה ממושכת

   – החמרה בתסמינים או אי שיפור לאחר שבוע

5. אמצעי מניעה:

כדי להפחית את הסבירות שהחתול  יחטוף הצטננות בעתיד, לוודא שהוא עם חיסונים, במיוחד עבור זיהומים ויראליים כמו הרפס וירוס חתוליים ו-calicivirus. גם בדיקות וטרינריות סדירות, תזונה מאוזנת וסביבה נטולת מתחים יכולים לתרום למערכת חיסונית חזקה.

סיכום על חתול מצונן

בסופו של דבר בעוד שאפשר לספק טיפול תומך בבית, זה תמיד רעיון טוב להתייעץ עם וטרינר אם התסמינים של החתול חמורים, אם יש לו מצבים בריאותיים קיימים, או אם יש חששות לגבי שלומו. וטרינר יכול לספק אבחנה מדויקת יותר, להציע אפשרויות טיפול מתאימות ולתת מענה לכל צרכים ספציפיים שיש לחתול.

למידע נוסף על סוגי חתולים לחצו כאן