אצל ההולכים על ארבע ובמיוחד חתולים, אחת הבעיות הידועות היא פרעושים. איך הם הגיעו לחתול שלכם? איך מזהים אותם? האם הם מסוכנים? ואיך נפטרים מהם? על כל השאלות האלו נענה במאמר הבא.
איך הגיעו פרעושים אל החתול שלי?
כדי להבין איך פרעושים הגיעו אל החתול שלכם, עליכם להכיר את היצור הקטן הזה ומחזור החיים שלו.
למעשה פרעושים הם יצורים קטנים ומוצצי דם. הם נמצאים בכל מקום שבו הם יכולים למצוא פונדקאי שיכול לספק להם את המזון שלהם.
מספיק שהחתול שלכם הסתובב באזור נגוע והוא עשוי להביא עמו פרעושים. זה יכול להיות הכלב השכן או אפילו מקום נגוע בביצי פרעושים שהם שכבו עליו.
נקבת הפרעוש מטילה בפעימה אחת כ-1500 -2000 ביצים וברגע שהן בוקעות והופכות גם הן לבגירות, הן מתחילות להטיל פרעושים וזה מעגל שלא נגמר.
הביצים נצמדות לסביבה שהחתול אוכל בה, ישן ועושה את צרכיו וכך הוא ממשיך להיעקץ ולהתגרד בכל פעם מחדש. כמו כן, אם מדובר בחתול בית, הרי שהטלת הביצים מביאה למצב של פרעושים בבית שעוקצים גם את כל מי שגר בו.
האם הפרעושים מסוכנים לחתול שלי?
על פניו, זה נראה כאילו הבעיה היחידה שהפרעוש מביא עמו זו העקיצה והגרד, אך חשוב לדעת כי פרעושים מסוכנים עבור החתולים וגם עבור בני אדם והם מביאים איתם הרבה סיכונים.
גרד – הבעיה הכי טורדנית היא הגרד. מדובר על גרודים בלתי פוסקים שהגירוד שלהם ממש מייצר סימנים על עורו של החתול ופציעות.
אנמיה – בגלל שכמות הפרעושים גדולה, מציצת הדם שלהם באופן עקבי עלולה לייצר אצל החתול מצבים של אנמיה.
מחלות – הפרעוש מעביר מחלות חיידקיות שעשויות לגרום למצבים קשים ואף למוות.
תולעי מעיים – הפרעושים עשויים להיות נגועים בתולעי מעיים שאותם הם מעבירים אל החתול.
איך מזהים פרעוש?
איך יודעים אם יש פרעושים בבית? אז נתחיל בחתול, ניתן לראות אותו מתגרד ללא הפסקה ומתלקלק ואם מסתכלים היטב בפרווה שלו, נוכל לראות אותם הולכים בתוכה.
כמו כן, אם יש לכם עקיצות בחלק התחתון של השוקיים, כנראה שיש אצלכם פרעושים בבית. לפרעושים יכולת ניתור מדהימה המגיעה לגובה השוקיים של בן אדם. אם יש לכם פרעושים בבית, אתם לא תפסיקו להיעקץ.
מעבר לכך, אם ראיתם עקיצות כאלו, חפשו את הפרעושים על שטיחים, בדים וספות. אלו מקומות שהפרעושים מאוד מחבבים, במיוחד אם יש על אותם שטיחים שערות ארוכות שהם יכולים להתחבא בתוכם.
מה עושים עם פרעושים על חתול ובבית?
החתול הוא ייצור חי ולכן הדרך להיפטר ממנו על החתול היא בעזרת אבקות, אמפולות, תרסיסים וקולרים נגד פרעושים המאושרים על ידי משרד הבריאות.
חשוב לדעת, כי גם אם הדברתם את הפרעושים שעל החתול, אם לא ביצעתם הדברה נגד פרעושים בבית, החתול שלכם ידבק בהם שוב ושוב.
הדברה נגד פרעושים מתבצעת על ידי מדביר מתבצעת באופן יסודי באמצעות ריסוס עם חומר מותאם.
*** המאמר באדיבות חברת הדברה סנטר